fredag den 6. marts 2015

Vårutställning


Renässans för vårsuccé

Förra årets succé med vårutställningen hos Adam Hedin och Betina Huber upprepas nu. Glaskonst och oljemålningar i större och mindre format visas på Glass

Adam Hedin / Betina Huber - The Glass BOX Mörbylånga / Öland

Adam Hedin deltar med oljemålningar där motiven är fåglar, några med inslag av mer abstrakt natur. Tillsammans med glaskonstnären Betina Huber hålls vernissage för årets vårutställning på söndag eftermiddag på Glass Box i Mörbylånga.



Vernus är temat för utställningen, det latinska ordet för Vår. För Adam Hedins del är det fågelmotiv som gäller, även om han berättar att han på väg att även infoga nya delar i sitt måleri, delvis mer abstrakt.
– Ibland kan det kännas som om jag behöver göra något mer, något nytt.
Att naturen ärinspirationskällan för såväl Adam som kollegan och glaskonstnären Betina Huber är tydligt. Många av de glaspjäser som Betina har med i utställningen har spiralmönster enligt fibonaccitalen, ett spiralsystem som finns i hela naturen. Men även hon har det senaste året ägnat sig åt nya och kompletterande tekniker.
– När jag hittade en vacker sjödränkt träbit fick jag idén om att kombinera glas och trä. Det är alltid spännande att hitta nya former för min konst.
Det är andra året som de två konstnärerna arrangerar sin vårutställning på Glass Box på Köpmangatan i Mörbylånga. På vernissagen förra året fylldes lokalen till max.
– Vi hade kanske räknat med ett tjugotal besökare, men innan dagen var slut hade vi haft 200 personer här, säger Adam Hedin. Det var helt oväntat men väldigt kul, det var folk från hela Öland och Kalmar som hittade hit.
Bland de många glaspjäserna som Betina Huber har med på utställningen är det en som hon särskilt vill lyfta fram. Det är en svart pjäs med mönster från den egyptiska kulturen.
– Den första inspirationen kom egentligen från Gettlinge gravfält, en plats där man får känslan av riter och geometriska former som bygger på heliga tal och strukturer.
Efter vernissagen på söndag kommer Adam Hedin och Betina Huber att ställa ut sin konst på många olika platser i Sverige och i slutet av mars ställer de ut i Köpenhamn.

Ölandsbladet: http://www.olandsbladet.se/kultur-noje/renassans-for-varsucce-med-glas-och-maleri/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar